تاریخچه نیسان پاترول

نیسان یک خودروساز چندملیتی است که مرکز فرماندهی‌اش در نیشیکو یوکوهاما قرار دارد. نیسان خودروهای خود را تحت برندهای اینفینیتی، داتسون و خود نیسان به فروش می‌رساند. بازوی تیونینگ این شرکت هم نیسمو NISMO نام دارد. نیسان پس از تویوتا، جنرال موتورز، فولکس‌واگن، گروه هیوندای و فورد ششمین خودروساز بزرگ دنیا است. در کشورهای چین، روسیه و مکزیک، نیسان حرف اول و آخر را در بین شرکت‌های ژاپنی می‌زند.

تاریخچه نیسان پاترول - آموت آفرود

نیسان پاترول دسته‌ای از خودروهای چهارچرخ متحرک است که از سال 1951 توسط نیسان تولید می‌شود. نیسان پاترول عموماً به‌عنوان یک خودروی سفت و خشن و کاربردی در کشورهایی مثل استرالیا، نیوزلند، ژاپن و مناطقی مثل خاورمیانه، آمریکای لاتین، آفریقا، اروپا و کارائیب شناخته می‌شود. پاترول مستقیما با تویوتا لندکروز رقابت می‌کند. در ایالات‌متحده و کانادا، این خودرو حضور ندارد و به‌جای آن در سگمنت شاسی بلندهای لوکس، برند اینفینیتی خودنمایی می‌کند.

پاترول در دو نسخه‌ی سه درب بافاصله‌ی بین محورهای کوتاه (SWB) و پنج‌درب بافاصله‌ی بین محورهای زیاد (LWB) در دسترس بوده است. نسخه‌ی LWB علاوه بر نسخه‌ی واگن، در گونه‌های utility و Cab نیز قابل سفارش بوده است. بین سال‌های ۱۹۸۸ تا ۱۹۹۴، فورد استرالیا پاترول را با نام فورد ماوریک Maverick عرضه نمود. ماوریک و پاترول هر دو در یک‌زمان عرضه می‌شدند. همچنین در برخی کشورهای اروپایی، پاترول به مدت کوتاهی با نام ابرو پاترول Ebro Patrol عرضه شد. تا سال ۱۹۸۰ در ژاپن پاترول را به اسم نیسان سافاری می‌شناختند. پاترول در استرالیا، آمریکای جنوبی و مرکزی، آفریقای جنوبی، بخش‌هایی از جنوب آسیا و غرب اروپا و همچنین ایران و خاورمیانه در دسترس است. همان‌طور که گفته شد پاترول در آمریکای شمالی عرضه نشده و به‌جای آن نیسان آرمادا Armada بخش شاسی بلندهای فول سایز را پر می‌کند. در سال ۲۰۱۰، این خودرو با نام اینفینیتی QX56 در آمریکا عرضه شد که از پلت فرم مشترک با نیسان آرمادای تولیدشده بین سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۰ سود می‌برد. از پلت فرم Y61 هنوز هم به‌عنوان خودروی نظامی در کشورهای آسیایی و خاورمیانه استفاده می‌شود و نسخه‌های مختلف پاترول به‌طور گسترده توسط آژانس‌های سازمان ملل مورداستفاده قرار می‌گیرند. مدل‌های Y61 در کنار مدل Y62 کنونی تولید می‌شوند. نسل‌های چهارم و پنجم پاترول وسیله‌های اصلی حمل‌ونقل ارتش ایرلند هستند.

تاریخچه نیسان پاترول
نیسان پاترول نسل اول سری ۴W60

نسل اول سری ۴W60

(1951-1960)
در سپتامبر سال ۱۹۵۱ ۴w60 معرفی شد و مختص نمایندگی‌های ژاپن بود.(نمایندگی‌های نیسان ژاپن Nissan Store خوانده می‌شدند. بعدها در سال ۱۹۶۶ نام این نمایندگی‌ها به Nissan Bluebird Store تغییر یافت.)
استایل کلی این خودرو شبیه جیپ ویلیز بود.۴w60 از پیشرانه‌ی NAK نیسان با ۷۵ اسب بخار قدرت استفاده می‌کرد. آن پیشرانه از اتوبوس ۲۹۰ نیسان گرفته‌شده بود. این خودرو از سیستم چهارچرخ متحرک پاره‌وقت و گیربکس چهار سرعته دستی استفاده می‌کرد. جلوپنجره نشان استیل نیسان را نشان می‌دهد. مدل ۴w70 واگن هم در دسترس بود. در اوت سال ۱۹۵۵ ۴w61 جایگزین ۴w60 شد.
تفاوت‌های ۴w61 با ۴w60 به مواردی همچون جلوپنجره (با همان میله‌های کرومی)، شیشه‌ی جلوی یک‌تکه، نوارهای کرومی در کاپوت و صندلی‌های نابرابر (طرف سرنشین عریض‌تر از راننده بود) خلاصه می‌شد. اما تغییر بزرگ دیگر پیشرانه بود.۴w61 از پیشرانه‌ی NB جدید نیسان با ۳.۷ لیتر حجم تغذیه می‌کرد. قدرت تولیدی ۹۲ اسب بخار بود و بعدها با آمدن پیشرانه‌ی ۴ لیتری NC نیسان قدرت پیشرانه به ۱۰۵ اسب بخار افزایش یافت. نشان جلوپنجره کرومی و قرمزرنگ بود و “NISSAN” را نشان می‌داد. در اکتبر سال ۱۹۵۸ نیز به تولید این مدل خاتمه داده شد و ۴w65 پا به میدان نهاد.

نیسان پاترول نسل دوم سری ۶۰

نسل دوم سری ۶۰

(1980 – 1959) نیسان پاترول ۶۰ و G60 با سقف نرم خود در سال ۱۹۶۰ در استرالیا فروخته شدند. مدل‌های فرمان چپ L60/GL60 در خارج از استرالیا فروخته می‌شدند. نیسان استرالیا ادعا می‌کند که سری ۶۰ پاترول اولین خودرویی بوده که طول کویر سیمپسون را طی کرده است. خریداران آمریکایی تنها در خلال سال‌های ۱۹۶۲ تا ۱۹۶۹ توانستند به پاترول دست یابند. در آن سال‌ها پاترول‌ها از طریق نمایندگی‌های داتسون فروخته می‌شدند و تنها زمانی بود که پاترول خود را در ایالات‌متحده می‌دید. نسخه‌ی H60 بافاصله‌ی زیادتر بین محورها هم در دسترس بود. نیسان پاترول سری ۶۰ ۴WD در نسخه‌هایی بافاصله‌ی بین محورهای کوتاه، متوسط و بلند ساخته شد. این خودرو دارای گیربکس دستی ۳ سرعته و بعدها ۴ سرعته بود. پیشرانه از سری P بود و با ۶ سیلندر ۳۹۵۶ سی‌سی حجم داشت. با داشتن دو درب در جلو و یک درب در عقب و چهار صندلی (راننده و سرنشین در جلو، دو صندلی نیمکت مانند در عقب)، نسخه‌ی H60 بافاصله‌ی طولانی بین محورها می‌توانست ۸ سرنشین را حمل کند.

نیسان جونگا

در سال ۱۹۶۰ ارتش هند علاقه‌ی خود به دو خودروی نیسان را ابراز کرد: یکی نیسان پاترول P60 و دیگری ۴w73. اولین خودروهای تولیدی در سال ۱۹۶۹ و در کارخانه‌ی جبل پور Jabalpur تکمیل شدند. خودرو جونگا نام گرفت که مخفف Jabalpur Ordinance & Guncarriage Assembly بود. این خودرو در کنار ۴w73 و در همان کارخانه ساخته می‌شد. کارخانه‌ی جبل پور در سال ۱۹۶۵ سه نوع خودروی غیرجنگی برای ارتش هند تولید می‌کرد: کامیون ۳ تنی مان آلمان، ۴w73 و نیسان پاترول. جالب‌ توجه اینکه هر دو خودروی نیسان از یک پیشرانه و قطعات مشابه فراوان بهره می‌بردند. در سال ۱۹۹۶ جونگا در تعداد کم به مشتریان عادی و با پیشرانه‌ی دیزل هینو فروخته شد اما به علت قیمت غیررقابتی و ظاهر غیر جذاب، استقبال از این مدل کم بود. در کل کمتر از ۲۰۰ دستگاه فروخته شد. جونگا تا اواخر دهه‌ی ۹۰ روی خط تولید بود و بعدازآن با جیپ‌های ماهیندرا و ماهیندرای MM550 جایگزین شد.

نسل سوم سری 160

(1980-1989)
سری ۱۶۰ در سال ۱۹۸۰ و به‌منظور جایگزینی سری ۶۰ در استرالیا معرفی شد. در ایران نیز این مدل از سال ۱۹۸۴ تا ۱۹۸۹ توسط شرکت پارس‌خودرو تولید شد. در استرالیا این خودرو رسماً با اسم MQ پاترول شناخته می‌شد. پیشرانه‌های در دسترس عبارت بودند از L28،P40 و SD33. همه‌ی مدل‌ها با گیربکس ۴ سرعته دستی در دسترس بودند اگرچه که گیربکس سه سرعته اتوماتیک در مدل‌های بافاصله‌ی بین محورهای طولانی و پیشرانه‌ی L28 به‌عنوان آپشن وجود داشت. همه‌ی مدل‌های سری ۱۶۰ پاترول گیربکس کمکی ۲ سرعته با نسبت ۱ به ۱ برای دنده‌سنگین و سبک داشتند. مدل‌های SD33 دارای سیستم برق ۲۴ ولت بودند. تریم های متنوعی هم در نظر گرفته شده بود و خریدار می‌توانست کف‌پوش‌های وینیل و تریم داخلی آبی یا قهوه‌ای را سفارش دهد. در مدل‌های دولوکس کولر و فرمان هیدرولیک هم دیده می‌شد.

نیسان پاترول نسل سوم 1980
نیسان پاترول نسل سوم 1980

نسل سوم سری 260

(1986-2001)
سری ۲۰۶ نسخه‌ی ساخت اسپانیای (با چراغ‌های مستطیلی) سری ۱۶۰ بود که در اروپا فروخته می‌شد و در انواع SWB/LWB و با پیشرانه‌های L28،SD33 و RD28T در دسترس بود. نسخه‌های دارای پیشرانه‌ی SD، حداقل در بازار انگلستان سیستم برق ۲۴ ولت داشتند. بعدها پاترول ۲۶۰ فیس لیفتی را تجربه کرد که شامل جلوپنجره‌ی مشابه سری Y60 بود. سری‌های ساخت اسپانیا تا سال ۱۹۹۴ صادر شدند اما ساخت آن‌ها برای مصارف داخلی تا سال ۲۰۰۲ ادامه یافت.

نسل چهارم سری Y60

Y60 اساساً ازنظر فنی با پیشینیان خود تفاوت داشت و اولین پاترولی بود که از سیستم فنربندی پیچشی استفاده می‌کرد و باعث می‌شد که در زمین‌های ناهموار و خشن سواری نرم و راحتی داشته باشد. همه‌ی پاترول‌های Y60 اکسل سه اتصالی فعال در جلو داشتند و مدل‌های واگن (SWB/LWB) در عقب از اکسل پنج اتصالی سود می‌بردند. میله‌های نوسان در هر دو اکسل جلو و عقب بکار رفته بودند. در تمام مدل‌ها فرمان هیدرولیک به‌صورت استاندارد وجود داشت و همه‌ی واگن‌ها ترمزهای دیسکی در جلو و عقب داشتند. اکثر مدل‌ها دارای دیفرانسیل با لغزش محدود بودند و برخی نیز قفل دیفرانسیل عقب با کنده‌ی الکترونیکی داشتند.

در ژاپن پاترول به اسم سافاری شناخته می‌شد و به‌جای سیستم الکتریکی ۱۲ ولت از برق ۲۴ ولت استفاده می‌کرد.
مدل‌های TD42 و TB42 با دو گیربکس پنج سرعته دستی و چهار سرعته اتوماتیک قابل سفارش بودند. اما مدل‌های RD28T و RB30 فقط از گیربکس پنج سرعته دستی استفاده می‌کردند.

از سال ۱۹۸۸ تا ۱۹۹۴، فورد استرالیا پاترول Y60 را Rebadge (بازتولید یک خودرو تحت نام یا لوگوی جدید) کرد و با نام فورد ماوریک معرفی نمود. خودرو ازنظر فنی یکسان بود اما ازنظر رنگ‌آمیزی و سطح تریم‌ها با Y60 تفاوت داشت.

نیسان پاترول y61

نسل پنجم سری Y61

(1997-2010)
مدل‌های Y61 (GU) برای اولین بار در دسامبر سال ۱۹۹۷ ظاهر شدند و با پیشرانه‌های ۴.۸ لیتری بنزینی، ۲.۸ لیتری توربودیزل،۳ لیتری توربودیزل،۴.۲ لیتری دیزل،۴.۲ لیتری توربودیزل قابل سفارش بودند. در اواخر سال ۲۰۰۴ مدل فیس لیفت معرفی شد. این مدل دارای چراغ‌های جلوی جدید و درب‌های عقب بزرگ‌تر بود. در همان سال نیسان فروش سافاری در ژاپن را به علت تقاضای کم متوقف نمود. نیسان همچنین نسخه‌ی پیکاپ دو در از سری Y61 را در برخی بازارها به فروش رساند. هرچند مدل جدید به بازار آمده بود، اما این سری از پاترول همچنین در دسترس طرفداران آفرود بود.

نسل ششم سری Y62

(تاکنون – 2010)
نسل تماماً جدید نیسان پاترول با سری Y62 در ۱۳ فوریه ۲۰۱۰ و در ضیافتی مخصوص در ابوظبی معرفی گردید. نسخه‌ی لوکس تحت عنوان اینفینیتی QX56 به فروش می‌رسد، البته بعدتر نام آن به QX80 تغییر یافت. Y62 در سال ۲۰۱۶ و به‌عنوان مدل ۲۰۱۷ بانام نیسان آرمادا در آمریکای شمالی به فروش می‌رسد.

سری Y62 توسط پیشرانه‌ی ۵.۶ لیتری ۸ سیلندری تغذیه می‌شود که ۴۰۰ اسب بخار نیرو و ۵۶۰ نیوتون متر گشتاور دارد. گیربکس ۷ سرعته اتوماتیک هم وظیفه‌ی انتقال نیرو را بر عهده دارد. حالت ۴×۴ می‌تواند بین چهار اسلوب تغییر کند: شن، آنرود، صخره و برف. سیستم کنترل حرکات بدنه هم به همراه دیفرانسیل عقب با قفل الکترونیکی در دسترس است. امکانات دیگر شامل کنترل صعود و فرود از تپه، هشدار خروج از خط و کنترل پایداری هست. نیسان پاترول در خاورمیانه با ۴ تریم عرضه می‌شود: XE،SE،LE و پکیج شهری.

در سال ۲۰۱۴ فیس لیفتی قابل‌توجه صورت گرفت و باعث اصلاحاتی در درب‌های عقب و افزودن LED های روز روشن گردید. نیسان همچنین تعداد ۲۰۰ دستگاه از نسخه‌ی خاص بلک اسپشیل ادیشن ساخت. این خودروها دارای تزئیناتی همچون صندلی‌های قرمز، جزئیات کروم و نمای خارجی با رنگ مشکی مات بودند.

نیسان پاترول y62

نسل ششم سری Y62

(تاکنون – 2010)
نسل تماماً جدید نیسان پاترول با سری Y62 در ۱۳ فوریه ۲۰۱۰ و در ضیافتی مخصوص در ابوظبی معرفی گردید. نسخه‌ی لوکس تحت عنوان اینفینیتی QX56 به فروش می‌رسد، البته بعدتر نام آن به QX80 تغییر یافت. Y62 در سال ۲۰۱۶ و به‌عنوان مدل ۲۰۱۷ بانام نیسان آرمادا در آمریکای شمالی به فروش می‌رسد.

سری Y62 توسط پیشرانه‌ی ۵.۶ لیتری ۸ سیلندری تغذیه می‌شود که ۴۰۰ اسب بخار نیرو و ۵۶۰ نیوتون متر گشتاور دارد. گیربکس ۷ سرعته اتوماتیک هم وظیفه‌ی انتقال نیرو را بر عهده دارد. حالت ۴×۴ می‌تواند بین چهار اسلوب تغییر کند: شن، آنرود، صخره و برف. سیستم کنترل حرکات بدنه هم به همراه دیفرانسیل عقب با قفل الکترونیکی در دسترس است. امکانات دیگر شامل کنترل صعود و فرود از تپه، هشدار خروج از خط و کنترل پایداری هست. نیسان پاترول در خاورمیانه با ۴ تریم عرضه می‌شود: XE،SE،LE و پکیج شهری.

نیسان پاترول y62